Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Képzések - tűzvédelem képes leírás - Tűzvédelem.tlap.hu
részletek »

Képzések - tűzvédelem - Tűzvédelem.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tuzvedelem.tlap.hu » Képzések - tűzvédelem
Keresés
Találatok száma - 12 db
40 órás tűzoltó tanfolyam

40 órás tűzoltó tanfolyam

Az elmúlt évben sem tétlenkedett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tűzoltószövetség Oktatási Csoportja, hiszen 2008-ban összesen tíz 40 órás alapfokú tanfolyamot szerveztek, melyeken egy híján 200, a tűzoltó szakma iránt érdeklődő fiatallal ismertették meg a tűzoltó szakma alapjait. Megyénkben nagy népszerűségnek örvend a tűzoltó szakma, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy január utolsó napján, a hideg idő ellenére kezdetét vette a 2009 évi első képzés is.

Hogyan lehet valakiből tűzoltó?

Hogyan lehet valakiből tűzoltó?

A hivatásos tűzoltóságon történő szolgálati viszony létesítésének feltételeit a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. Törvény V. fejezetének 37. §.-a határozza meg, mely szerint: A hivatásos szolgálati viszony önkéntes jelentkezés alapján azzal a 18. életévét betöltött, de 35 évnél nem idősebb, cselekvőképes, állandó belföldi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű, a rendfokozati állománycsoporthoz meghatározott iskolai végzettségű : tiszti rendfokozatú állománycsoporthoz egyetem vagy főiskolai végzettség az előírt, valamint felvételi vizsgához nem kötött katasztrófa és tűzvédelmi szervező(tiszt) szakképzés elvégzése a felvételt követően. tiszthelyettesi rendfokozatú állománycsoporthoz közép-, vagy szakiskolai végzettség az előírt, valamint tűzoltó szakképzés elvégzése a felvételt követően. magyar állampolgárral létesíthető, aki a hivatásos szolgálatra egészségi, pszichikai, fizikai szempontból alkalmas.

Polgárék Kft. Tűzvédelmi előadó képzés

Polgárék Kft. Tűzvédelmi előadó képzés

A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása: - tűzrendészeti szempontból felülvizsgálja a munkahely épületeit, berendezéseit; - elkészíti a tűzrendészeti szabályzatokat és utasításokat és ellenőrzi betartásukat - beszerzi a tűzveszélyes tevékenységek folytatásához szükséges engedélyeket, - irányítja a munkahelyi tűzvédelmi szervezetet - kapcsolatot tart a gazdálkodó szerv tűzvédelmére hatással bíró szervekkel, szervezetekkel - tűzrendészeti előírások betartásának ellenőrzése.

Repülőtéri tűzoltó tanfolyam

Repülőtéri tűzoltó tanfolyam

A Repülőtéri szerződéses(speciális) tűzoltó tanfolyam megtervezésére és végrehajtására azért volt szükség, mert egyrészt a tűzoltó beosztásban lévő állománynak csak az adott megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon belül a tűzoltók által szervezett és ott megszerzett alapfokú tűzoltó tanfolyamai voltak, ezek nem tartalmazták a katonai repülőeszközök oltását és a mentési eljárásokat, illetve követelményeket, vagy csak saját kiképzésen vettek részt, vagy csak az osztályos fokozatra készítették fel őket, másrészt a folyamatos Haderőreform következtében nagy volt a tűzoltó állománynál is a fluktuáció, sokan - főleg az idősebb korosztály - nyugállományba vonult és sok -azelőtt nem tűzoltó beosztásban lévő - személy került tűzoltó beosztásba és ezeknek az embereknek nem volt semmiféle szaktanfolyamuk.

Tűzoltási képzések

Tűzoltási képzések

Tűzoltó-kiképzés egy gáztüzelésű tűzoltó-kiképző konténerben hat tűzhellyel, plusz belobbanás szimulációval. Kiegészítő elemek, mint 'forró' ajtó és egy füstfejlesztő több különböző forgatókönyvet tesznek lehetővé és optimálisan előkészítik a vészhelyzetekre.

Tűzoltó képzések

Tűzoltó képzések

A Tűzoltó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása: A tűzoltó: Napirendi tevékenységet végez.Riasztásban vesz részt,tüzet olt,műszaki mentést végez,tűzvizsgálathoz nyomokat biztosít. A tűzoltó technikus: Képzést, gyakorlatot tart,riasztást rendel el,káresetnél mentés parancsnoki feladatot lát el,tűzoltás-vezetői feladatot lát el,készenléti szolgálat során parancsnoki és irányítói feladatot lát el, közreműködik tűzoltási és műszaki mentési terv készítése során,tüzet vizsgál.Figyelembe veszi a tűzmegelőzési szabályokat.

Tűzoltó technikus

Tűzoltó technikus

A Tűzoltó technikus szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása: A tűzoltó: Napirendi tevékenységet végez Riasztásban vesz részt Tüzet olt Műszaki mentést végez Tűzvizsgálathoz nyomokat biztosít A tűzoltó technikus: Képzést, gyakorlatot tart Riasztást rendel el Káresetnél mentés parancsnoki feladatot lát el Tűzoltás-vezetői feladatot lát el Készenléti szolgálat során parancsnoki és irányítói feladatot lát el Közreműködik tűzoltási és műszaki mentési terv készítése során Tüzet vizsgál.

Tűzvédelmi előadó képzés

Tűzvédelmi előadó képzés

A képzés célja A gazdálkodó szervek, önálló vállalkozások részére szakmájukat értő, munkaköri feladatait önállóan ellátni képes szakemberek képzése. A szakképesítéssel betölthető munkakörök: A 32/2002. (XII. 12.) számú belügyminiszteri rendeletben meghatározott azon munkakörök, amelyek a tűzvédelmi előadó szakképesítéssel betölthetők. A munkaterület a gazdálkodó tevékenységet folytató magánszemélyek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek tűzvédelmi tevékenységének megszervezése, irányítása, ellenőrzése. A tűzvédelmi előadó kiemelt gazdálkodó szervezeteknél beosztott munkatárs, aki a kötelező tűzvédelmi szabályokat érvényre juttatja, naprakészen tartja, szervezi a munkavállalók tűzvédelmi oktatását, ellátja a tűzvédelemmel összefüggő adminisztrációs feladatokat, közreműködik a munkahely tűzvédelmi szervezetének kialakításában.

Tűzvédelmi előadó tanfolyam Soter-Line

Tűzvédelmi előadó tanfolyam Soter-Line

A tűzvédelmi előadó képzés időtartama 180 óra (6 hónap) A tűzvédelmi előadó képzés helyszíne Soter-Line Oktatási Központ, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 7. (a Blahánál) A tűzvédelmi előadó képzés tervezett kezdése 2011. február 19. (szombat) Még csatlakozhat! 2011. február 22. (kedd)

Hirdetés
Tűzvédelmi főelőadó képzés

Tűzvédelmi főelőadó képzés

Tűzvédelmi előadó Ha van munkavédelmi vagy környezetvédelmi végzettsége, mindenképpen végezze el a tanfolyamot, mert a legtöbb munkáltató egy személlyel szeretné elláttatni az összes ilyen jellegű feladatot. Emiatt a munkavédelmi szolgáltatására is könnyebben talál ügyfeleket, alkalmazottként pedig könnyebben talál állást vagy tartja meg a jelenlegit. A tűzvédelmi előadó, főelőadói képzést már az új Szvk előírásai alapján tartjuk, amely elsősorban a tűzmegelőzési szakterület ismereteire koncentrál.

Tűzvédelmi mérnök képzés

Tűzvédelmi mérnök képzés

Szakirányú továbbképzés neve: tűzvédelmi szakmérnök Munkarend: Levelező Fin. forma: Költségtérítéses Képzési idő (félév): 4 Irányszám: 20 < 40 Képzés gyakorisága: kéthetente 2 nap Képzés helye: Budapest Képzési terület: műszaki képzési terület Részvétel feltétele: Kritérium-feltétel nélkül: az alábbi, legalább alapfokozatú (korábban főiskolai szintű) képzések valamelyikén szerzett oklevél: építőmérnöki, építészmérnöki, műszaki menedzser (építési szakirányon), gépészmérnöki, könnyűipari mérnöki, közlekedésmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, had- és biztonságtechnikai mérnöki. Egyedi elbírálás szerint (kritérium-feltétel nélkül vagy meghatározott diszciplínákban előírt kredit megszerzése): más legalább alapfokozatú (korábban főiskolai szintű) képzésben szerzett mérnöki oklevél esetében. Szakirányú továbbképzésben megszerezhető szakképzettség neve: tűzvédelmi szakmérnök.

Tűzvédelmi szakvizsgáztatás

Tűzvédelmi szakvizsgáztatás

A tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról, munkakörökről, a tűzvédelmi szakvizsgával összefüggő oktatásszervezésről és a tűzvédelmi szakvizsga részletes szabályairól szóló 27/2009. (X. 29.) ÖM rendelet meghatározza, hogy mely munkakörökben lehet csak tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező személyt foglalkoztatni. Szakvizsgával kell rendelkeznie annak a vezetőnek (munkáltatónak) is, aki az 1. melléklet 1-9. pontjaiban meghatározott tevékenységet végzők munkáját közvetlenül irányítja.

Tuti menü