Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tűzvédelem képekben képes leírás - Tűzvédelem.tlap.hu
részletek »

Tűzvédelem képekben - Tűzvédelem.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tuzvedelem.tlap.hu » Tűzvédelem képekben
Keresés
Találatok száma - 4 db
Épületek tűzvédelme

Épületek tűzvédelme

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat, tűzállósági fokozatonként táblázatba rendezve, a szintszámonként megadja az egyes szerkezeti elemmel szembeni követelményeket. Általában egy szerkezeti elemnek többféle követelménynek is eleget kell tennie. Ezen előírásoknak külön-külön is meg kell felelniük. A rendeletben csak követelmények kerültek meghatározásra, de nincs előírva, hogy milyen módon lehet, vagy kell teljesíteni az adott előírásokat. Az OTSZ az égéskésleltető a fogalmát következő módon definiálja: Az égéskésleltető az a védőszer, amely a vele kezelt - bevont, átitatott, telített stb. - éghető anyag kedvezőbb éghetőségi alcsoportba sorolását meghatározott időtartamig (újrakezelési időig) biztosítja. Ebből arra lehet következtetni, hogy égéskésleltetők arra szolgálnak, hogy az egyébként 'D' éghetőségi osztályba tározó (korábban közepesen éghető) faanyagot, égéskésleltető szerrel hatékonyan kezelve a faszerkezet 'B' éghetőségi osztályúvá (korábban nehezen éghetővé) tegyék. Sajnos a rendeletben maradt joghézagok és a rendkívül összetetté vált tűzvédelmi méretezési eljárás miatt ez ennél sokkal bonyolultabb. A faanyagok védelmére szolgáló égéskésleltetőknek nincs, un. Th értéke. Az égéskésleltetők nem teszik éghetetlenné a faanyagot, hanem - főleg a tűz kezdeti szakaszában - a tűz terjedési sebességét az eredeti érték kb.10-15 %-ára csökkentik.

Tűz az Iskolában

Tűz az Iskolában

Köztársaság úton a 80x20 méteres, kétszintes iskola földszinti, körülbelül 9 négyzetméteres tansegédeszköz raktárában csaptak fel a lángok. A szomszédos teremben tanóra alatt figyeltek fel a füstre, majd a gyerekek tanára kinyitotta a helyiség ajtaját, s miután észrevette a tüzet, azonnal tűzriadót rendelt el. A lángokat a férfi tanárok kézi oltókészülékekkel megpróbálták megfékezni, ám ez nem sikerült nekik.

Tűzvédelem egyszerűen

Tűzvédelem egyszerűen

Könnyebb a tüzet megelőzni mint eloltani.Ez a kép árulkodó lehet azzal kapcsolatban,hogy mit gondolunk mi emberek a tűzvédelemről.Persze,ha találkozunk a tűzzel már nem látszik ilyen humorosnak a szituáció.

Tűzvédelem hiányosságai

Tűzvédelem hiányosságai

Már egy fél órája szirénázó tűzoltó és rendőrautók igyekeznek az Avasi lakótelepre. Eddigi információnk szerint, nem sokkal 22 óra előtt az egyik panelépületben tűz ütött ki.Halálos áldozata is van a Középszeren kitört paneltűznek!Az épülettel szemben lévő iskolában húzhatják meg magukat ma éjjel a kiégett lakásokban élők! Eddigi információink szerint a Középszer utca 18-20. szám alatti tízszintes épület körülbelül fél órán keresztül állt lángokban. A hetedik, nyolcadik, kilencedik és tizedik emeleten égtek ki a lakások, a tűzoltók kívülről mentőkosárral mentették a lakókat. A jelentések szerint füstmérgezéssel nyolc sérültet szállítottak kórházba. Közülük három sérültet újra kellett éleszteni. Őket a toxikológiai osztályra szállították. Meg nem erősített hírek szerint egy fiatalember életét vesztette. A mentőautóban már nem tudták újraéleszteni.

Tuti menü